14-17 juli 2010


Mens dere venter på at de sportslige aktivitetene skal utkrystallisere seg i slike ting som påmeldingsskjema, løypebeskrivelse, startlister osv. kan dere ta en titt på noe av det Sør-Rogaland har å tilby av IKKE sportslige aktiviteter.

Kongeparken på Ålgård: Rogalands mest besøkte attraksjon. Fra NM arenaen ca. 30 km og fra Sandnes ca. 13 km.

Byrkjedalstunet i Gjesdal: Rogalands nest største attraksjon. Fra NM arenaen ca. 32 km og fra Sandnes ca. 49 km.

Gloppedalsura Nord-Europa største steinur og plassen hvor de norske styrkene holdt Hitlers invasjonsstyrker tilbake i 2 uker i Aprildagene 1940. En nordmann og 36 tyskere måtte bøte med livet. Fra NM arenaen ca. 35 km. Fra Sandnes ca. 57 km.

Preikestolen i Forsand: For de som kunne tenke seg å bruke feltstøvlene til noe annet en bare å rusle rundt i feltløypa med, må dette være førstevalget. Parkeringsplassen finner du 21 km fra NM arenaen. Det er ca. 3km en vei og det tar 3-4 timer og gå tur/retur. Det er en del stigninger, men stien er god å gå på. Har det vært tørt vær ei stund, kan du gå på joggesko. Hvis dere klikker dere inn på lenken til prekestolen, så ta en titt på de andre attraksjonene rundt Lysefjorden samtidig. Hvis dere kunne tenke dere å bruke en ekstra dag i distriktet er Lyseboten og/eller Kjerag en passende dagstur.

Rogaland Arboret: Arboretet er en stor samling av både vanlige og uvanlige busker og trær fra hele verden.

Eventyrlandet: ...et eldorado for familien med aktiviteter, opplevelser og hoppende moro på over 3000 kvadratmeter lekeareal. NB! Laser bane. Ligger i gangavstand fra Sandnes Sentrum.

Kvadrat: Norges største handlesenter. Ligger i Sandnes langs motorveien mellom Sandnes og Stavanger.

Båttur i lysefjorden:

Norsk Oljemuseum i Stavanger:

Flyhistorisk Museum Sola: